Финална серия в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада (играе се до 4 победи от 7 мача):

Голдън Стейт - Торонто 109:123

* Торонто води с 2:1 победи в серията.

Торонто Раптърс поведе с 2:1 победи във финалната серия в Националната баскетболна асоциация след победа със 123:109 като гост в мач номер 3.

Канадците стигнаха до успеха със страхотна отборна игра, с която компенсираха невероятното представяне на Стеф Къри, който завърши с 47 точки за Голдън Стейт.

Още в самото начало на мача Торонто поведе, като малко преди края на първата четвърт разликата за първи път премина 10 точки. С това бе зададен и начинът, по който ще се развие двубоят до края. Гостите имаха комфортен аванс, който достигаше на два пъти до 17 точки и въпреки опитите за обрат на домакините така и не падна под 5 в нито един момент.

Шестима играчи на Торонто завършиха мача с двуцифрен актив, като най-резултатен бе Кауай Ленърд с 30 точки. Кайл Лаури прибави 23 точки за домакините, а с по 18 завършиха Паскал Сиакам и Дани Грийн. Ветеранът Марк Гасол се отчете със 17 точки, а с 11 приключи Фред ВанВлийт.

За тима на Голдън Стейт Къри наниза 47 точки, като към тях прибави 8 борби и 7 асистенции. Дреймонд Грийн остана със 17 точки, а с 11 завърши Андре Игуодала, но това бяха единствените трима играчи, отбелязали повече от 10 точки за домакините. Центърът ДеМаркъс Казънс направи доста слаб мач и остана само с 4 точки, като така не успя да даде нужната помощ в отсъствието на Кевин Дюрант, Клей Томпсън и Кевон Лууни, които не играха заради различни контузии.

Четвъртият мач от серията е в нощта на петък срещу събота, отново в Оукланд./БТА