Торонто постигна домакинска победа над Милуоки със 118:112, като се нуждаеше от две продължения в третата среща от финалната серия. Но преднината все още е за Бъкс, които имат две победи срещу една за Раптърс.

Най-резултатен за домакините от Торонто се оказа центърът им Кауи Леонард, който завърши срещата с 36 точки, 9 борби и 5 асистенции. С дабъл-дабъл приключиха Паскал Сиакам- 25 точки и 11 борби, и центърът Марк Гасол остана с 16 точки и 12 борби.

За гостите от Милуоки изненадващо най-резултатен се оказа гардът Джордж Хил, който вкара 24 точки. Супер-звездата им Янис Антетокумбо приключи също с дабъл-дабъл- 12 точки и 23 борби. Следващата среща е в нощта на 22-и март, отново в Торонто.

Паскал Сиакам можеше да се превърне в герой за Торонто много по-рано, но пропусна два наказателни удара в края на мача (7.4 секунди преди сирената) и прати срещата в продължения. Доста по-ефективен от него се оказа Леонард, който наниза 12 от 13 наказателни удара и вкара 11 от 25 изстрела от игрови ситуации за 52 минути игра. С 19 точки за домакините напусна малко преди края на срещата и Норман Пауъл.

Раптърс водеха със 109:99 минута и 26 секунди преди края на първото продължение, но Хил изравни, след като вкара два наказателни удара 14 секунди преди края.

Торонто взеха последен таймаут с идеята да изведат топката на празно пространство за Леонард, който да завърши, но опитът им 3 секунди преди края се оказа неуспешен. С началото на второто продължение Хил отново вкара и изведе гостите напред, което беше и тяхното първо повеждане в резултата след началните минути на мача. Но Гасол отговори с тройка, а след него и Леонард завърши атака с лявата ръка за 108:105 три минути и 13 секунди преди края. Крис Мидълтън вкара една тройка, но последният му опит 2.2 секунди преди края на тази допълнителна част беше неуспешен.