Действащият шампион на НБА Торонто Раптърс обяви, че ще отвори отново тренировъчната си зала в понеделник за индивидуални занимания при строго спазване на мерките от лигата, местното правителство и обществените здравни власти.

Комисионерът на лигата Адам Силвър преустановия редовния сезон през март, след като центърът на Юта Джаз Руди Гобер тества положително за новия коронавирус. НБА позволи индивидуални тренировки при строг контрол, стартирайки от петък в тренировъчните зали – първата малка крачка към подновяване на кампанията, въпреки че много от тимовете не се възползваха от предоставената възможност. В някои случаи това бе заради щатските и местните правителства, но „динозаврите“ не бяха сред тези отбори и получиха одобрение от местното правителство.

„Стриктните протоколи бяха изготвени, за да гарантират, че това първоначално ниво на достъп ще се състои в безопасна, контролирана и здравословна обстановка“, сподели тимът в свое изявление. Достъпът ще бъде концентриран върху стрелбите, като съблекалните, медицинските съоръжения, офиси и други зони в сградата ще останат затворени. Докато НБА позволява на максимум четирима души по едно и също време в тренировъчните зали, Раптърс обявиха, че ще позволят само по един играч в тренировъчната зала. Всички зони и оборудване, включително баскетболни топки, ще бъдат дезинфекцирани преди и след като всеки играч използва залата.

Членовете на персонала, като тези, които овладяват борбите за играчите, ще носят ръкавици и маски по всяко време, и баскетболистите ще носят маски, освен когато са на паркета. Проверки за температурата и различна друга симптоматика ще бъдат провеждани от медицинския персонал, преди да е влязъл някой в залата. Охраната извън сградата ще гарантира социална дистанция. При баланс 46-18, Торонто е с третото най-добро постижение в НБА, когато лигата бе преустановена, изоставайки само от лидерите в Източната и Западната конференции – съответно Милуоки Бъкс и Ел Ей Лейкърс. Камерунският плеймейкър Паскал Сиакам води тима с 23.6 точки средно на мач, като към тях има средно по 7.5 борби и 3.6 асистенции на двубой.