Тимът на Сан Антонио постигна девета поредна победа в НБА, след като се наложи със 109:99 над Детройт. С основна заслуга за това бе гардът Тони Паркър, който вкара 31 точки.
Ламаркъс Олдридж също изигра много силен мач за Спърс, след като вкара 22 точки и взе 13 борби, а ветераните Тим Дънкан и Ману Джинобили добавиха по 14 и 15 точки съответно.

За Детройт с 25 точки приключи Кентейвиъс Колдуел-Поуп, докато Андре Дръмънд направи "дабъл-дабъл" със 17 точки и 10 борби. С успеха Сан Анотнио вече има 34 победи и едва 6 загуби от началото на сезона, а в четвъртък предстои дербито с водача в Източната конференция Кливланд.

"Кавалерите" започнаха с победа обиколката си на т. нар. "тексаски триъгълник", включващ Далас, Сан Антонио и Хюстън, след като се наложиха над Далас със 110:107 след продължение. ЛеБрон Джеймс бе най-полезен за Кливланд с 27 точки, като Краля реализра за 95:95 секунди преди края, с което доведе мача до продължение. 22 точки за победителите добави Кайри Ървинг, а Кевин Лав вкара още 15 за осмата поредна победа на Кливланд. За Далас Чандлър Парсънс бе най-резултатен с 25 точки, а Дирк Новицки се отчете с "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби.

В "Медисън Скуеър Градън" в Ню Йорк домакините от Никс победиха със 120:114 Бостън в дербито в Атлантическата дивизия. Неприятната новина за домакините обаче бе свързана с контузията на звездата на тима Кармело Антъни, който напусна през третата част с изкълчен глезен и до края не се завърна на терена. Въпреки това Мело завърши със 17 точки, а в негово отсъствие изпъкна новобранецът Кристапс Порзингис. 20-годишният латвиец изигра поредния си много силен мач и приключи с 26 точки и 6 борби. Арън Афлало добави още 24 за Ню Йорк, а Джериан Гранд вкара с 16 за победителите.

За гостите от Бостън най-резултатен с 34 точки бе гардът Айзия Томас. Джей Краудър вкара 21 точки, а Джаред Сълинджър добави 14 от пейката, но това бе недостатъчно за Селтикс, за да избегнат четвъртата си поредна загуба.

С победата Ню Йорк изпревари именно Бостън на второто място в дивизията. Никс са с актив от 20-20, докато Бостън е с 19 победи и също толкова загуби./БТА