Джейсън Тейтъм записа личен рекорд в плейофите с 50 точки и Бостън използва страхотното представяне на нападателя за победа със 125:119 срещу Бруклин в мач от НБА. С успеха в първото домакинство в серията, Селтикс намалиха изоставането си срещу Нетс на 1:2.

Атмосферата в залата бе наелектризирана, тъй като феновете на Бостън освиркваха бившата звезда на отбора Кайри Ървинг при всяко докосване на топката, а Тейтъм нижеше кош след кош от всевъзможни позиции. След като вкара 50 точки и в плей-ин турнира, той не блесна в първите два мача срещу Бруклин, но го направи в третия.

Джеймс Хардън вкара 41 точки, а Кевин Дюрант добави 39 точки за Нетс, които губеха с 15 рано в мача и така и не заличиха напълно изоставането си.

Кауай Ленърд вкара 36 точки и Пол Джордж добави 29 за победа на ЛА със 118:108 срещу Далас, с което Клипърс развалиха дебюта на Лука Дончич в домакински плейофен мач. Тимът от западното крайбрежия загуби два пъти у дома в началото на серията, но вече изостава само с един мач от Маверикс.

Дончич вкара три тройки от първите си четири стрелби и в крайна сметка завърши с 44 точки. Маверикс обаче изоставаха през цялата последна четвъртина и така и не успяха да съкратят пасива си, а Маркъс Морис се погрижи това да не се случи с три тройки пред скамейката на домакините.

Трей Йънг вкара 21 точки и записа 14 асистенции в първия си домакински мач в плейофите и Атланта надви със 105:94 Ню Йорк. Двата отбора играха пред 15,743 души и Хоукс поведоха с 2:1 преди второто си поредно домакинство в неделя.