Гардът на Маями Хийт Тайлър Хиро, избран миналата година за Най-добър шести играч в Националната баскетболна асоциация (НБА), парафира нов четиригодишен контракт с тима, съобщиха от пресслужбата на „горещите“. Според медиите в САЩ, сделката е на стойност 30 млн. долара на сезон, като с бонусите от представяния тя може да достигне до 130 милиона долара.

„Тайлър е влиятелен поливалентен играч и сме развълнувани, че подписа с нас за следващите пет години. Подобрението в играта му, откакто го взехме в Драфта, доведе до този ден. Вярваме, че той ще продължи да става все по-добър и по-добър“, коментира президентът на Хийт Пат Райли. 22-годишният американец бе селектиран с 13-и пик от Маями в Драфта на Лигата през 2019-а година.

Маями стигна до финалите на НБА в дебютния му сезон, губейки от Ел Ей Лейкърс в борбата за титлата през 2020, но отпаднаха в първия кръг на плейофите през следващата година и отстъпиха на Бостън Селтикс в седем мача в тазгодишните финали на Източната конференция. Хиро се появи от пейката в 56 от 66-те си появи на паркета миналия сезон, за да спечели наградата за Най-добра резерва, имайки по 20.7 точки, 5.0 борби и 4.0 асистенции средно на мач за 32.6 минути на игрището. Той имаше по 16.7 точки, 4.7 борби и 3.2 асистенции на мач в трите си сезона в Лигата, подобрявайки средните си показатели при точките с всяка следваща кампания.