Ръсел Уестбрук спечели за първи път в кариерата си наградата за Най-полезен играч в НБА.

От сцената, след като получи наградата си, Уестбрук благодари първо на Господ и на ръководството на Оклахома. "Благодаря, че ми повярвахте, избрахте ме в Драфта, и вече няма съмнение, че това е било добро решение," похвали се сам гардът.

Той изчете още доста благодарности от листа си, след което покани на сцената съотборниците си от Оклахома, които бяха в залата. "Това са моите момчета, моите братя. Те пожертваха толкова много за мен през сезона," заяви Уестбрук от сцената.

Благодарностите добавиха медии, фенове, и накрая, семейството на Ръсел, като родителите му гледаха от близо церемонията.

"Каквото и да ви е струвало, вие правехте така, че аз и брат ми да имаме всичко. Няма как да ви благодаря достатъчно," отбеляза Уестбрук през сълзи. "Малкото ми братче, ти си моят герой, ти си моят пример за подражание. Гордея се с теб. Моят брат, той ми праща съобщение на всяко полувреме, на всеки мач, който съм играл. Ценя всичко, което си правил за мен," вече плачейки продължи Ръсел.

Той завърши с благодарностите към съпругата си, с която са заедно от колежа. "Ти правиш така, че аз да съм на правилния път. Жертваш толкова много за мен всеки ден. Не мога да опиша какво вършиш ти всеки ден. Благословен съм да имам теб и нашия син. Заради теб продължавам напред. Ти си най-добрата съпруга, за която човек може да си мечтае. Благодаря ти захарче," обърна се Ръсел към жена си, след което завърши речта, продължила близо 10 минути.