Един от големите приятели и съотборници на вече покойния Коби Брайънт Шакил О'Нийл признава, че изпитва сериозни трудности да възприеме трагичната смърт на легендарния баскетболист на "Лейкърс". 

Брайънт почина късно вечерта на 26-ти януари, след като хеликоптерът, в който той, дъщеря му и още 8 души са се придвижвали, катастрофира в района на Калифорния. Това шокира цялата световна спортна общественост, но за О'Нийл загубата е особено тежка. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Имах големи трудности със съня, след като загубих сестра си Айша. Минаваха редица мисли през главата ми за това какво съм могъл да променя или да направя по-добре. Подобни мисли ми минаха през главата и когато научих за смъртта на Коби", започна Големия Шак. 

"Първият път, когато видях видеото, реших, че това е просто измислица. Знаете колко много лъжи и измами има в интернет пространството. Просто не можех да го повярвам". 

"След това разбрах, че това не е просто лъжа, защото целият свят го знае. Молих се да не е вярно, но после получих и официалното съобщение. Това беше достатъчно ужасно, даже и преди да разбера, че дъщеря му е била с него". 

"Нищо не мога да правя. Не мога да ям, не мога да спя. Болен съм отвътре. Гледам старите записи и се сещам за братските ни взаимоотношения. Боли страшно много. Това е болка, която ще отмине бавно. Иска ми се просто да е тук отново, за да мога да му кажа нещо', завърши тъжната си изповед легендарният Шакил О'Нийл.