Националната баскетболна асоциация обяви снощи, че е постигнала споразумение със съпругата на скандалния Доналд Стърлинг за продажбата на Лос Анджелис Клипърс след 33 години, в който той бе начело на тима. 80-годишният Стърлинг бе принуден да продаде Клипърс, заради страховития скандал, разразил се след негови расистки коментари и доживотната забрана, която му бе наложе от НБА.

Донал Стърлинг обаче отвърна с иск към НБА и комисионера на лигата Адам Силвър за 1 милиард долара. Стърлинг изтъква, че той не е бил наясно, че е записван и е въвлечен в скандала от любовницата си. Той твърди, че записът е незаконен и затова не може да бъде използван като доказателство срещу него.

Вицепрезидентът на НБА Рик Бюканън определи иска като неоснователен и заяви, че Стърлинг не може да направи нищо, след като съпругата му е решила да продаде клуба.

Адвокатът на Доналд Стърлинг Максуел Блечър каза само, че няма да коментира разрешението на НБА към Шели Стърлинг да продаде Клипърс за 2 милиарда долара на бившият изпълнителен директор на Майкрософт Стив Балмър. Блечър не отговари и на въпросите свързани със здравето на Стърлинг.