Изключително посрещане в Чикаго получи Александър Везенков при гостуването на неговия Сакраменто Кингс. Той не взе участие в мача, но стотици българи бяха дошли в залата заради него. В минутите преди началото на двубоя Везенков се снима с всички желаещи и раздаде автографи. Някои от сънародниците ни бяха дошли със специално изработени фланелки с неговия лик и надпис "Ние обичаме българския крал на НБА". 

Чикаго е дом на най-голямата българска имигрантска популация в света, като там живеят около 20 000 българи. Сред тях, съвсем логично, има и много фенове на Везенков.

За съжаление на българските фенове в Чикаго половин час преди началото на мача от Сакраменто официално съобщиха, че Везенков ще почива, тъй като не е възстановен от контузията в десния глезен. Заради травмата той пропусна шести пореден мач на “кралете”. Сакраменто спечели гостуването си на Булс със 123:115.

Най-добрият ни баскетболист влезе в "Юнайтед Сентър" за първи път, но за съжаление не успя да покаже и какво може на игрището. Мястото е свещено за всеки фен на баскетбола - това е домът на великия Булс на Майкъл Джордан, Пипън и Родман от 90-те, като местният отбор играе в същата зала и днес.