Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри няма да се завърне в игра през следващите две седмици, въпреки че от клуба заявиха, че звездата "има добър напредък" в лечение.

Къри получи травма на лятото рамо по-рано този месец и първоначално беше обявено, че ще бъде извън състава за "няколко седмици". Гардът се контузия при поражението със 119:125 от Индиана Пейсърс в мач от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада на 14 декември.

От ръководството на четирикратния шампион отказаха да посочи по-точна дата за връщането на Къри в игра, но феновете на тима вече знаят, че той ще отсъства още две седмици.

"Стеф Къри, който претърпя сублуксация на лявото рамо на 14 декември срещу Индиана и пропусна последните четири мача на отбора, наскоро беше прегледан отново. Прегледите показаха, че той има прогрес, но ще претърпи нови тестове след две седмици", се казва в изявление на отбора.

34-годишният Къри има средни показатели през сезона от 30.0 точки, 6,6 борби и 6,8 асистенции на мач, пише ДПА.

Уориърс спечелиха титлата през миналия сезон, но имат затруднения от началото на кампанията и са записали 15 победи и 18 поражения, което се случва едва за втори път през последните 10 години.

Голдън Стейт е 14-12 с Къри в отбора този сезон, но 1-6 без него. 

Гардът, който е двукратен МВП и четирикратен шампион на НБА, има средни показатели в кариерата си от 24,5 точки, 6,5 асистенции и 4,7 борби в 852 мача за Уориърс.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева