Стеф Къри получи контузия в левия крак в края на първото полувреме и не се завърна до края на мача, а това помогна на Бостън Селтикс да победи Голдън Стейт Уориърс със 110:88. Къри получи травмата 4:19 преди края на втория период, когато се опита да вземе излизаща край страничната линия топка. В същия момент Маркъс Смарт го пресира и падна върху крака на нестабилния Къри. Звездата на домакините стана с гримаса от болка, опита да продължи, но при следващото спиране на играта трябваше да напусне.

Това се случи след нова агресивна игра на Смарт, който опита да контузи зле и Клей Томпсън 4:09 минути преди края при опит за стрелба, удряйки го в ръката. Това му действие предизвика гнева на треньора на домакините Стив Кър, който му се разкрещя ядосано. След мача от отбора съобщиха, че Къри има травма в ходилото, но не пожелаха да изнесат повече детайли.

Дреймънд Грийн беше освиркан здраво от публиката, когато опита да оспори дадено нарушение на Томпсън срещу Смарт. Нервите продължиха да взимат връх и ядосаният играч на гостите отвърна с гневни жестове към трибуните.

Джейсън Татъм завърши мача с 26 точки и 12 борби за Бостън, докато Джейлън Браун отбеляза 14 от всичките си 26 през първото полувреме. Смарт, който беше в основата на пререканията през целия мач, приключи срещата с 20 точки и 8 асистенции.

Тоталният лидер в НБА този сезон Финикс Сънс се справи с Хюстън със 129:112 като гост и записа 55-а победа в 69 мача. Дивайн Буукър приключи мача с 36 точки, в това число 15 в третия период. Майкал Бриджис добави 26, а Деандре Ейтън остана с 23 точки и 11 борби.

Крис Пол не игра за победителите, както и първата им резерва Камерън Джонсън. Но пък Тори Крейг се включи много силно на мястото на контузения Джей Кроудър и приключи срещата с 21 точки и 14 борби. За Хюстън, които са последни в Западната конференция, Джейлън Грийн наниза 22.

Спенсър Дийнуиди вкара тройка със сирената срещу бившия си отбор Бруклин и донесе победата на Далас със 113:111 като гост. Маверикс дръпнаха пред Денвър на 5-ото място в Западната конференция. Лука Дончич завърши за победителите с 37 точки, 9 борби и 9 асистенции, а Дийнуиди остана с 22, 15 от които в последния период на мача. Кевин Дюрант остана с 23, а Горан Драгич с 21.

Юта Джаз, които се борят да запазят 4-ото си място на Запад пред Далас, постигнаха важна победа в тази посока срещу Чикаго Булс със 125:110. Донован Мичъл вкара рекордните 25 точки за една четвърт за отбора през този сезон – в третата, а иначе приключи мача с 37. Джордан Кларксън остана с 26. Мичъл също така записа името си и срещу рекорд за клуба от седем тройки от девет опита пак в рамките на един период.

Чикаго, които са 5-и на Изток, разчитаха на Зак Лавин, който вкара пет тройки и приключи с 33 точки. ДеМар ДеРозан остана с 25.

Добрата форма на Карл-Антъни Таунс продължава и той изведе Минесота до нова победа – този път 124:104 над Лейкърс у дома. Горските вълци от Минеаполис са 7-и на Запад с 41/30. Таунс завърши с 30 точки, но 16 от тях бяха реализирани в последния период. Домакините в нито един момент от мача не изоставаха днес, а Антъни Едуардс имаше важния принос с 20 точки във втория период от общо 27 през цялата среща.

За гостите от Лос Анджелис ветеранът ЛеБрон Джеймс игра с контузия в коляното, което ограничи приноса му само до 19 пункта днес.

Милуоки спечели със 135:126 като гост над Сакраменто и запазва водачеството си в Централната дивизия. Янис Адетокумбо вкара 36 точки за победата и взе 10 борби, Уесли Матюс направи решаваща тройка 1:32 минути преди сирената. Крис Мидълтън прибави 32 точки и по 8 борби и асистенции. За домакините Домантас Сабонис завърши с 22 точки.