Стеф Къри вкара 30 точки в първия си мач като титуляр в сериите, а в петия мач Голдън Стейт победи Денвър със 102:98 и се класира за полуфинал в Западната конференция на НБА.

Клай Томпсън добави 15 точки, 9 борби и 4 откраднати топки, а Гари Пейтън II остана в края на срещата също с 15. В следващия кръг Уориърс ще се изправи срещу Мемфис или Минесота.

Къри направи пет успешни стрелби от зоната за три точки, а също така взе 5 борби и 5 асистенции. В първите четири мача той се появи като резерва от пейката, тъй като се възстанови от травма в левия крак.

Андрю Уигинс прибави за победителите 12 точки, Дреймънд Грийн остана с 11 и 6 завършващи подавания.

За Денвър Никола Йокич вкара също 30 точки, но усилията му бяха самотни. Йокич приключи мача и с 19 борби, а също така и 8 асистенции, въпреки че в началото на третия период получи удар в дясното бедро. И за да докаже характера си, вкара 12 от последните 14 точки за Нъгетс в мача.

ДаМаркъс Къзънс прибави 19 точки, а Аарън Гордън остана с 15 и 8 рибаунда. Уил Бартън и Монти Морис приключиха с по 14 пункта двамата.

Мачът се изрвани на 90:90 2:10 минути преди края на срещата, когато Пейтън вкара за домакините и им даде преднина. След това дойдоха минутите на Къри, но Йокич не се отказа и съкрати отново преднината им до две точки. 1:06 минути преди сирената отново Пейтън беше точен от тройката. Последва надстрелване между Къри и Йокич, но последната дума имаше Стеф, вкарал 29.9 преди края.

Янис Адетокумбо достигна границата от 30 точки в за трети път в последните четири мача за Милуоки, който също продължава към полуфиналите в Източната конференция. Бъкс се справиха с гостуващия Чикаго Булс със 116:100.

Двукратният носител на наградата за най-полезен състезател завърши мача с 33 точки, вкара 11 пъти от 15 опита стрелба от стандартна дистанция. Също така гръцкият център взе девет борби, а Милуоки елиминира Чикаго за първи път от 1985-а година насам.

Резервата Пат Конафтън остана с 20 точки, Боби Бортис вкара 14, но пък свърши страхотна работа под кошовете, взимайки 17 топки. Следващите реализатори за победителите бяха Грейсън Алън с 13, Бруук Лопес с 12 и Джейрю Холидей с 10 и 9 асистенции.

Чикаго бяха без една от звездите си Зак Лавин, който попадна в протокола за КОВИД-19. При това положение тежестта падна върху Патрик Уилямс, завършил мача с 23 точки и 9 от 13 опита при стрелбата.

Бъкс водеха с 60:42 на полувремето при 23 точки на Антетокумбо, след което преднината им нарасна на 29. В последните 7:11 минути Чикаго вдигна оборотите и направи серия от 22:11 точки, но повече дефицитът нямаше как да бъде съкратен.