Стеф Къри няма да играе на олимпийските игри в Рио де Жанейро заради контузията в коляното, която получи по време на плейофите в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Травмата не налага хирургическа намеса и именно заради това носителят на последните две награди за най-полезен играч в шампионата ще прекара по-дълга почивка. Рискът при игра е възпаление.

"Мислих много и прекарах дълго време в разговори с моето семейство, агентите и ръководството на Голдън Стейт. Заедно решихме, че ще оттегля името си от листата на свободните играчи за олимпийските игри в Бразилия. Вече съм информирал и мениджъра на отбора Джери Коланджело", каза Къри преди третия мач от финалната серия на НБА срещу Кливланд. Уориърс водят с две победи. 

Коланджело добави, че проявява разбиране към решението на Къри, но също така е разочарован, че светът няма да види този уникален играч: "Разбира се, че съм разочарован, но подкрепям Къри напълно. Стеф има два златни медала от световни първенства и помогна много на нашия отбор. Той винаги е играл на предела на възможностите за тима на САЩ и съжалявам, че ще отсъства от него това лято".

Националният селекционер и старши треньор на отбора Майк Кжижевски ще обяви 12-членния ростър на американците до края на месеца. Неговите избраници ще започнат лагер преди олимпиадата на 17-и юли в Лас Вегас. /БТА