Стеф Къри изигра страхотен мач за победата на Голдън Стейт Уориърс над Бостън Селтикс със 107:97 като гост в четвъртата среща от финала на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Така Уориърс изравниха резултата в серията на 2:2. Играе се до четири успеха от седем възможни срещи, а петият двубой е във вторник.

Къри реализира 43 точки, 10 борби и 4 асистенции за гостите. 34-годишният баскетболист бе под въпрос за двубоя след като контузи крака си в третата среща от плейофа, но направи всичко възможно да помогне на тима си.

„Знаехме колко е важен този мач. Благодаря на Господ, че избегнах сериозна контузия. Както и за това, че успяхме да си свършим добре работата. Полетът към вкъщи стана малко по-приятен“, коментира Стеф Къри, който вкара 7 тройки от 14 опита. 

Андрю Уигинс допринесе със 17 точки и овладя 16 борби, което е най-доброто постижение в кариерата му.

За Бостън Джейсън Тейтъм завърши с 23 точки, 11 борби и 6 асистенции. Домакините стартираха стабилно и водеха с 5 точки на почивката – 54:49, благодарение на агресивната игра на Джейлън Браун и слабата стрелба на съперника. Браун се отчете с 21 точки и 6 борби в срещата.

Гостите направиха по-силна трета четвърт, в която вкараха 30 срещу 24 точки за Бостън и обърнаха до 79:78 преди последната час

„Той нямаше да ни остави да загубим. От поведението му в последните дни си личеше, че ще се случи нещо подобно. Той го направи, а ние успяхме да го последваме“, заяви Дреймонд Грийн по повод представянето на Стеф Къри.

Треньорът на Голдън Стейт Стив Кър заяви, че е поразен от видяното. „Беше удивително. Това е най-доброто му представяне във физически план в кариерата му“, добави Кър за звездата на състава.

В предишните 30 пъти, когато се е стигало до резултат 2:2 победи във финалната серия, отборът, който е печелил петия мач е стигал и до краен успех в 73 процента от случаите.