Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри ще пропусне „няколко седмици“ поради травма на лявото рамо, съобщи журналистът на ESPN Адриан Вожнаровски. Къри получи контузията при загубата на шампионите от Индиана Пейсърс със 119:125 като гост. Той мина ядрено-магнитен резонанс в четвъртък, който потвърди частично разместване в лявото рамо.

Осемкратният участник в „Мача на звездите“ пострада при около две оставащи минути до края на третата четвърт в опита на „воините“ да наваксат 20-точково изоставане на почивката. Отиграването му, донесло три точки, при 4:16 до края на третата част доближи Уориърс на три точки от Пейсърс.

Но когато крилото на Индиана Джейлън Смит дриблираше в посока страничната линия, Къри се опита да го спре с лявата си ръка. Именно тогава се стигна до проблема и гардът моментално се хвана за пострадалото място. Впоследствие той се прибра в съблекалнята при следващия таймаут. Четирикратният шампион в Лигата завърши с 38 точки, седем борби, седем асистенции и две кражби.

Загубата на Къри за дълъг период от време ще бъде огромен удар за шампионите, които в момента са десети на Запад. Уориърс (14-15) са непостоянни от началото на сезона, в частност при гостуванията си, където имат едва две победи и цели 13 загуби. Къри, действащ носител на приза за Най-полезен играч във Финалите на НБА, има средно по 30 точки, 6.6 борби и 6.8 асистенции за 26 мача.