Кобе Брайънт и неговата 13-годишна дъщеричка – Джиана-Мария, са били на път към академията на бившия баскетболист – Мамба Академи, която е локализирана в Калифорния. Втората по големина дъщеря на Коби е част от отбора на баща си и е трябвало да играе баскетболен мач в деня на катастрофата, предават медиите в САЩ.

Отказалата се звезда на Лос Анджелис Лейкърс, който даде прякора си на отбора, който сам основа през 2018-а година, е съсобственик на тренировъчното игрище на отбора. 41-годишният Брайънт и неговата дъщеря Джиана Брайънт загинаха в хеликоптерна катастрофа във възвишенията до Калабасас около 10 часа сутринта калифорнийско време.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Друг играч и родител също са били на борда на хеликоптера, според различни издания, а полицията в щата потвърди, че общо девет човека са загинали. Очакванията са били Джиана да играе в срещата, който е част от турнира „Мамба Къп”, като Брайънт е трябвало да бъде треньор-гост, както и тийм-директорът в Далас Маверикс – Евелин Моралес.

Легендарният Коби брайънт загина в катастрофа с хеликоптер!

Кариерата на коби в СНИМКИ

Появиха се шокиращи кадри от катастрофата!

Всички мачове, които е трябвало да се проведат в неделя са отменени, след като хиляди хора са отишли към залата и са влезли вътре.