Чикаго Булс продължи с победната серия в срещите срещу Торонто и записа десета поредна победа над „динозаврите“ – 123:118. „Биковете“ не са губили от Раптърс от 31 декември 2013 година.

Равнопоставена бе първата четвърт на мача, която завърши с лек аванс за Чикаго – 29:28.

Във втората и третата четвърт Торонто направи голяма крачка към грабването на победата. Раптърс показаха по-комбинативна игра и в съчетание с няколко успешни защити успяха да натрупат аванс от 19 точки.

Това не сломи духа и желанието за успех на „биковете“ и след ключови отигравания на Миротич, Уейд и Бътлър Чикаго не само че изравни, но и поведе на Торонто. И когато изглеждаше, че Булс ще открадне победата в редовното време се прояви звездата на Раптърс – Демар Дероузън, който отбеляза последните 6 точки за неговия отбор и доведе мача до продължения.

Там над всички бе Джими Бътлър, който получи подкрепа от Дъг Макдърмът. Първо Макдърмът отбеляза три последователни наказателни ударa и внесе спокойствие в редиците на Чикаго, а в следващата атака на „биковете“ Бътлър намери Макдърмът сам срещу коша, който заби мощно.

Точка на спора бе сложена 17.3 секунди преди края на продължението след тройка на Джими Бътлър.

Той бе и най-резултатен в мача, записвайки 42 точки и 10 борби. Дуейн Уейд и Дъг Макдърмът се отчетоха с 20 и 17 точки.

За Торонто двете звезди Демар Дероузън и Кайл Лаури завършиха съответно с 36 и 27 точки. Лаури бе близо и до трипъл-дабъл, записвайки 12 асистенции и 9 борби.

Така Чикаго записа трета поредна победа и върна положителния си баланс победи-загуби. За Торонто това е 12 загуба от началото на сезона, а отборът е доста колеблив в последните си 10 мача, от които е загубил 4.

Всички резултати от мачовете, изиграни тази нощ може да намерите ТУК