Александър Везенков изравни личното си постижение като точки в НБА, но Сакраменто Кингс се сгромоляса срещу Финикс Сънс и загуби със 117:119. Везенков обаче показа отлична игра и демонстрира, че е взел сериозно думите на треньора Майк Браун, че трябва да е готов, когато получи шанс.

Българинът завърши с 14 точки, 2 борби, 1 асистенция и една открадната топка за 17 минути и 41 секунди на паркета. От местния тв канал НБС Калифорния отчетоха отличното представяне на Везенков, а феновете не пропуснаха да критикуват Майк Браун, че не го пуска достатъчно в игра.

 

 

"Той играе по-малко от половината минути на Харисън Барнс, а има много повече от това, което Барнс прави. Барнс вкара 8 точки за 34 минути. ОСТАВЕТЕ НОВОБРАНЕЦА ДА ИГРАЕ", написа един от феновете.

Друг добави: "Майк Браун игнорира един от истинските лидери в тима ни, Саша Везенков. Човек, който може и прави разликата. Майк Браун трябва да спре да бъде предубеден. Да започне да пуска Везенков редовно. Везенков има нужда да играе поне 22-25 минути на мач".