Атланта Хоукс направи феноменален обрат, успя да заличи пасив от 26 точки и победи Кливланд след продължение в среща, играна в "Филипс Арена" в Атланта. Загубата изравни Кливланд по показатели с Бостън и двата отбора делят първото място. До края на сезона и двата отбора имат по 2 срещи за изиграване, в които ще стане ясно кой ще спечели Източната конференция. Победата за Хоукс ги затвърди на 5-ото място на Изток.

Срещата започна ударно за Кливланд - 3/3 от зоната за три точки. "Кавалерите" продължиха със силните изяви в офанзивен план. Играчите на гостите получиха свободни пространства за стрелба и тези шансове не бяха пропуснати. Атланта не съумя да подобри защитата си и в края на първата четвърт се отеглиха с 17 точки пасив - 38:21 за Кливлънд.

До почивката Кливланд записа 18 асистенции срещу 8 на Атланта. Комбинативният баскетбол на шампионите и силната защита им донесе солиден аванс до почивката. Отбелязаха 65 точки срещу 44 за Атланта.

Атланта продължи с пасивната си игра в защита и след почивката. Преднината за Кливланд достигна до 26 точки. Това като че ли успокои шампионите, които започнаха слабо последните 12 минути. 5 грешки за първите 5 минути в последната четвъртина и разликата падна до 12 точки. Интригата се върна и минута преди края резултатът бе 109:105 в полза на Кливланд. Спорна топка в последните секунди бе спечелена от Атланта и с финалната сирена Милсап отбеляза, с което изпрати срещата в продължение. 

В добавените 5 минути Атланта успя да поведе за пръв път в срещата. ЛеБрон направи шесто нарушение и Кливланд доигра срещата без най-добрия си състезател. Бившият играч на Атланта Кайл Корвър изведе "кавалерите" отново напред. Тройка на Мускала и нарушение в нападение на Ървинг донесе победата на Атланта.

Най-резултатен за Кливланд бе Кайри Ървинг с 45 точки, а ЛеБрон Джеймс завърши с трипъл-дабъл - 32 точки, 16 борби и 10 асистенции.

Пол Милсап и Тим Хардауей-младши бяха с основна заслуга за победата на Атланта. Милсап завърши с 22 точки и 9 борби, а Хардауей се отчете с 21 точки.