Звездата на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбруук се разгневи по време на успеха за неговия тим над Юта Джаз в НБА.

Гардът на „гръмотевиците” бе провокиран от фен в залата на Юта по време на мача. Привърженик на „джазмените” е започнал да обижда миналогодишният MVP в НБА на расистка основа, а Уестбруук започна да го псува гневно на скамейката.

„Ще го из**кам, ако каже тези ла*на отново. Обещавам”, каза Уестбруук на охраната край пейката на Тъндър. Тирадата на Уестбруук е продължила, след като му било казано, че трябва да „падне на колене, както са били свикнали”.

"Бях провокиран и за мен това беше расистко и неуважително", заяви звездата на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбруук по повод заплахите и обидите, които изрече срещу фен на Юта Джаз във вчерашния двубой, който неговият тим спечели с 98:89. "Той ми каза да коленича както винаги правя и така започна всичко", допълни Уестбруук, цитиран от Скай Спортс. Нецензурните думи, които гардът използва ще бъдат допълнително разследвани, както и думите на въпросния фен - Шейн Кейзъл.

"Не може на мачовете да идват хора, които са злобни, говорят неуважителни неща за мен и моето семейство. Ако трябва, пак ще кажа същите неща, защото винаги бих се застъпил за моите близки. Колкото до това, че съм щял да пребия жена му мога да ви уверя, че никога не бих вдигнал ръка срещу жена. Никога съм си позволявал подобно нещо и не бих си го помислил. Всичко тръгна от неговият първоначален коментар, който съпругата му повтори", обясни след срещата Уестбруук.