Кливланд Кавалиърс ще пътува до Сакраменто в понеделник вечерта щатско време (бел.ред - 05,00 часа сутринта българско време), за да се изправи срещу Кингс, в който играе българската баскетболна звезда Александър Везенков.

Родният атлет се включи добре за новия си отбор в дебютни си сезон в НБА, като в последния двубой реализира две тройки за престоя си на паркета, даден му от треньора Майк Браун. Сакраменто са с показатели 4-4, докато съперникът стартира с 4 победи и 5 загуби.

Всички в България стискаме палци на Везенков да се представи за пореден път солидно за „кралете“, а се очаква колко добри за отбора ще бъдат Дамантас Сабонис, Кийгън Мъри и Кевин Хъртър.

На ответната страна Кавс ще „лежат“ на изявите на Донован Мичел, Ивън Мобли и Дийн Уейд, които са най-добре представящите се за тима от Охайо.

До този момент Везенков е с показатели 5,6 при точките, 2 борби средно на мач и 0,3 асистенции. В последния мач на Сакраменто срещу Оклахома Сити Тъндър родният баскетболист вкара два пъти от разстояние от общо 3 опита и завърши с 66,7% показател от тройката за осем минути.