радиционният "Мач на звездите" в Националната баскетболна асоциация ще се състои и тази година. обявиха официално от лигата. Той ще се проведе на 7 март в Атланта, след като лигата постигна споразумение с Асоциацията на играчите в НБА.

За разлика от традиционния тридневен формат на "звездния уикенд", сега то ще бъде проведено само в една вечер, като освен мача между най-добрите играчи ще се проведат и конкурсите за различни умения. Освен това двубоят ще се състои във формат Изток - Запад, а не както бе в последните години капитаните на двата отбора да избират съотборниците си чрез драфт.

"Мачът на звездите" ще се проведе в почивката от 5 до 10 март между двата своеобразни полусезона в НБА. По време на нея играчите ще имат право да отдъхнат из всяка точка на САЩ, в това число Хавай, Американските Вирджински острови и Пуерто Рико, но не и да ходят в чужбина заради строгите карантинни правила. Междувременно Лигата обяви, че са готови първите резултати от гласуването за "Мача на звездите". Най-голяма подкрепа сред феновете получават крилата Кевин Дюрант от Бруклин Нетс и ЛеБрон Джеймс от Лос Анджелис Лейкърс, които са получи съответно над 2,3 и над 2,2 милиона вота.

Сред гардовете в двете конференции на най-голяма подкрепа се радват Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс (2,1 милиона гласа) и Брадли Бийл от Вашингтон Уизардс (1,2 милиона гласа). Междувременно част от играчите поставиха под въпрос провеждането на "Мача на звездите", в това число и 36-годишният ЛеБрон Джеймс. "Имам нулева енергия и нулево вълнение за "Мача на звездите" този сезон. Ще бъда там физически, но не и психически", заяви Джеймс и добави, че е очаквал да прекара тази 5-дневна почивка със семейството си след краткия предсезонен период. Той каза още, че не е сигурен, че провеждането на този мач е добра идея по време на пандемия.