Видео в социалните мрежи показа шокиращия момент, в който певицата Бритни Спиърс получава удар в лицето от охраната на звездата от НБА Виктор Уембаняма. Клипът доказва, че тя не го е сграбчила, както се твърдеше преди това.

Кадрите показват моментите, водещи до шокиращия инцидент пред ресторант в Лас Вегас. На тях се вижда как Бритни тича до Виктор и подвиква след него: "сър, сър, сър!", преди да го потупа по рамото. Докато тя докосва 19-годишния баскетболист, неговият бодигард я удря и очилата на Бритни изхвърчават. След инцидента певицата веднага е заобиколена от близките си, а разстроената Бритни вика с британски акцент: “Това е Америка за теб. По дяволите всички!'

Самият Виктор Уембаняма заяви, че е бил инструктиран от охраната на клуба да не реагира на други хора, докато върви към ресторанта.

„Нещо се случи, когато вървях с хора от охраната към ресторант. Бяхме във фоайето. Имаше много хора там, викаха ме. Имаше още един човек, който продължаваше да ме вика, но обсъдихме реакцията ми с охраната. Не трябваше да спирам. И този човек непрекъснато ми викаше: „Сър, сър“. Тогава този човек ме сграбчи отзад. Не видях какво стана, защото продължих напред и не спрях.

Тя ме хвана отзад - не за рамото. Знам, че охраната ми я избутаха. Не знам с каква сила, но охраната я избута. Не спрях да гледам, просто влязох вътре и се насладих на страхотна вечеря. Няколко часа не знаех подробности, не знаех кой е. Не мислех, че се е случило нещо необичайно, но тогава охраната на Спърс ми каза, че това е Бритни Спиърс. Отначало си помислих: „Да, ти се шегуваш“. Но да, наистина беше Бритни Спиърс. Не видях лицето й, не я погледнах. В този момент просто продължих напред“, каза французинът.

Полицията на Лас Вегас разследвала инцидента и е отказала да повдигне обвинение за крошето. Полицаите надлежно прегледали видеозаписите от инцидента от камерите в заведението. Там ясно се вижда, че когато Бритни докосва играча, охранителят блъска инстинктивно ръката ѝ, без да гледа. Така в крайна това доведе до „ръката на Бритни, която се удари в лицето ѝ“, според официалното изявление на полицията, цитирано от АР. Поради което срещу охранителя няма да се повдигне обвинение.

41-годишната поп звезда не за пръв път предизвиква объркване, шок и сериозно безпокойство сред феновете си с публикации в социалните медии в миналото. До ноември 2021 г. тя бе под настойничеството на баща си в продължение на 13 години, след като претърпя психически срив поради лични и професионални проблеми.