Шампионът в НБА и водач в Западната дивизия Голдън Стейт Уориърс постигна една от най-лесните си победи от началото на сезона, след като надигра Финикс със 129:83.

Интригата в срещата се загуби в началото на втората четвърт, когато с бързи контраатаки домакините започнаха да трупат преднина, която продължи да расте до самия край на среащата.

Най-резултатен за "войните" бе Стеф Къри с 29 точки, като към тях добави 9 борби и 7 асистенции. Омри Каспи, който започна на мястото на Дреймонд Грийн, прибави 19 точки и 10 борби, Кевин Дюрант вкара 17 точки, а с по 16 се отчетоха Ник Йънг и Клей Томпсън.

За гостите от Финикс, които бяха без най-добрия си играч Девин Букър, новото полълнение Елфрид Пейтън направи силен мач и приключи с 29 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Новобранецът Донован Мичел изведе тима на Юта Джаз до десета поредна победа в НБА. "Джазмените" се наложиха като домакин със 101:99 над Сан Антонио, макар да изоставаха с 13 точки в началото на последната четвърт.

Мичел завърши двубоя с 25 точки, като сам реализира последните 5 за тима си. С успеха Мичел се нареди до легендарния Уилт Чембърлейн като първия новобранец, който е водещ реализатор за тима си по време на серия от 10 поредни победи.

Австралиецът Джо Ингълс също направи много силен мач за Юта, като приключи с 20 точки, а Дерик Фейвърс остана с 19.

За Сан Антонио Кайл Андерсън вкара 16 точки, Пау Гасол приключи с 15 точки, 15 борби и 6 асистенции, а Дани Грийн остана с 13 точки. Ману Джинобили, който приключи с 9 точки, можеше да донесе победата на "шпорите" със сирената, но стрелбата му от зоната за 3 точки бе неточна. /БТА