Шакийл О’Нийл е една от най-големите звезди в историята на НБА. Дори извън паркета, Шак генерира все повече и повече пари от различни сделки. Това обаче не прави така, че той прави живота на децата си по-лесен за тях. Според О’Нийл те самите трябва да си заслужат да стигнат до тези приходи.

„Има едно правило – образование. Не ме интересува дали искат да играят баскетбол. Никога не съм държал това да стане с някое от шестте ми деца. Пожелавам им да станат лекари, инвеститори, фармацевти, адвокати, собственици на бизнеси. Притеснявам се, че ми трябва такъв, тъй като някой трябва да движи моите след време”, каза с усмивка О’Нийл.

19 снимки

„Винаги съм им казвал, че няма да им дам нищо даром. Те трябва да си го заслужат. Аз съм богат, но те не са”, коментира още той.

„Трябва да си изкарат дипломи, за да може да допринасят със знанията си на световното общество. Не са разстроени от факта, че не искам да им помагам директно с моите активи, познанства и позиции и го разбират”.

Американецът обясни и защо не се смята и не харесва статута на „знаменитост”. „Не желая да съм в тази категория. Тези хора са луди по начина, по който се отнасят спрямо другите. Трябва да внимават какво правят, какво говорят. Никога не съм бил такъв и искам хората да знаят, че аз съм нормален човек, който слуша другите. Преследвах мечтите си и ги изпълнявах. Дойдох от нищото и това, че съм постигнал много, не означава, че съм по-добър или по-умен от някой друг”, завърши Шакил О’Нийл.