Голямата звезда на аржентинския баскетбол и Сан Антонио Спърс Ману Джинобили ще реши в следващия един месец дали е изиграл последния си мач като професионалист.

Сан Антонио отпадна на финал в Западната конференция на НБА от Голдън Стейт, а последният мач от серията бе в понеделник през нощта, а Ману бе изпратен на крака и с овации от феновете, въпреки загубата.

"Много ми е трудно да опиша какво чувствах след снощния двубой. Все още съм под влиянието на тези емоции. Благодаря ви, ТОЛКОВА много!," написа преди минути Джинобили в Twitter.

На пресконференцията след срещата, Джинобили отрече да е взел вече окончателно решение дали спира с баскетбола, и помоли за няколко седмици спокойствие, за размисъл.

"Той е специален играч, специален човек. Вероятно съм го повтарял много пъти. Той е такъв пример за останалите, че винаги става сърцето и душата на отбора. В това отношение е наистина аномалия. Защото от друга страна има същияхъс като Коби Брайънт, Майкъл Джордан, този тип играчи. Винаги играе с един и същи плам. Невероятно е да го гледаме на тази възраст, да прави такива мачове," заяви треньорът му Грег Попович.

Джинобили дебютира на 29 октомври 2002-ра година в НБА, след сезони в Европа с Реджо Калабрия и Виртус Болоня. В НБА играе само и единствено за Сан Антонио, 15 сезона.

С Аржентина има олимпийска титла от 2004 и сребро от Световното през 2002-ра.

На 28 юли той ще стане на 40 години.