Сан Антонио победи Чикаго Булс със 119:100 в третата среща от коледната програма в НБА.

Предимството на „шпорите“ бе осезаемо, въпреки че в определени моменти от срещата Чикаго Булс можеха да се възползват от слабостите в играта на Спърс и да измъкнат победата.

Двубоят започна с доминация на Сан Антонио. Ламаркъс Олдридж и Калай Ленърд бяха под пара, вкараха първите 17 точки за Спърс, които дръпнаха с 15 след едва четири минути игра – 17:2. Именно през първата четвърт бе достигната и най-голяма преднина в мача – 20 точки в полза на „шпорите“.

Втората четвърт бе спечелена от Чикаго, които се отеглиха с едва 5 аванс пасив на полувремето. Ключовите тройки на Миротич и Макдърмът оставиха Чикаго в играта.

Импулсът в играта на „биковете“ се пренесе и в третата четвърт, в която гостите не само имаха възможността да изравнят, но и да поведат в срещата след тройка на Джими Бътлър. И тук сякаш летаргията в играта на Сан Антонио бе прекъсната. Отборът заигра по-комбинативен баскетбол, използва арсенала си от пейката и обърна развоя в своя полза. Диуейн Дедмън бе над всички с невероятните си изяви – влезе като резерва и успя да реализира всичките 9 точки в неговия актив през третата четвърт. Най-запомняща се бе забивката му след пас от Пати Милс за 75:71.

Точка на спора бе сложена в началото на четвъртата четвърт, когато Сан Антонио буквално попиля от зоната за три точки Чикаго. Тройки на Дани Грийн и Калай Ленърд донесоха необходимото спокойствие на Сан Антонио, които се поздравиха с успеха.

Над всички бе Ламаркъс Олдридж, завършил срещата с 33 точки, успявайки да вкара първите си 11 стрелби. Калай Ленърд допринесе за успеха с 25 точки и 10 борби. За Чикаго Дуейн Уейд завърши с 24 точки, а Джими Бътлър вкара 19.

Победата за Сан Антонио е 25 от началото на сезона и девета като домакин. Това доближи „шпорите“ до първото място в Западната конференция, на което се намира Голдън Стейт, които загубиха от Кливланд в повторение на финала от последните два сезона.

Чикаго продължава с неубедителните си изяви от началото на сезона и е с 14 победи и 16 загуби и до момента е извън първите 8 на Изток.