Центърът ЛаМаркъс Олдридж вече е изиграл последния си мач с екипа на Сан Антонио Спърс и до дни ще напусне отбора. Това призна старши треньорът на "шпорите" Грег Попович.

Попович и Олдридж са обсъдили бъдещите планове на играча и на тима и заедно са стигнали до решението, че е най-добре да продължат по различни пътища. Сан Антонио ще опита да трансферира баскетболиста в друг отбор, но ако до сделка не се стигне преди затварянето на трансферния прозорец на 25 март, неговият договор ще бъде откупен и той ще стане свободен агент.

35-годишният Олдридж, който е седемкратен участник в "Мача на звездите", играе шестия си сезон с екипа на Сан Антонио, като през настоящата кампания има по 13,7 точки и 4,5 борби средно на мач.

"Няма никакъв проблем между нас. Мисля, че това е ситуацията, от която печелят и двете страни. Ако има предложение за сделка, това ще се реши от управлението на тима, играча и неговия агент. Това е", каза Попович преди двубоя с Далас Маверикс, който Сан Антонио загуби със 104:115.