Сан Антонио записа 13-а поредна победа в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада след успех със 108:95 над Лос Анджелис Лейкърс. Ману Джинобили реализира рекордните си за сезона 20 точки, а Коуи Лионард добави 18. Ветеранът Коби Брайънт отбеляза скромните 5 точки на връх 10-годишнината от феноменалните си 81 точки срещу Торонто, което е второто най-добро постижение в историята на НБА.

Треньорът Стив Кър се завърна на пейката на шампиона Голдън Стейт при победата над Индиана със 122:110 в среща от НБА. Кър се лекуваше след усложнения на две операции на гърба и не беше водил отбора през този сезон.

Голдън Стейт зарадва треньора с победа, която е 38-а поредна у дома и с нея тимът изравни Бостън от сезон 1985/86 за третата най-дълга победна домакинска серия в НБА. Стеф Къри завърши с "трипъл-дабъл" на полето, като наниза 39 точки и добави 12 асистенции и 10 борби. Къри стана първият играч в историята на НБА, който бележи 200 тройки в четвърти пореден сезон.

Торонто победи Маями със 101:81 в друга среща от тази нощ. Избраният за Мача на звездите Кайл Лоури обра овациите, но не с решителен кош, а с целувка на жена от трибуните. Лоури се втурна да спасява безнадеждна топка и падна върху жена от първия ред на трибуните, като я възнагради с целувка по челото. На игрището Лоури завърши с 15 точки и 6 асистенции, а Торонто спечели седма поредна победа. ДеМар ДеРоузан бе най-резултатен за Торонто с 33 точки, а за Маями се отличи Крис Бош с 26.

Оклахома Сити се наложи над Далас със 109:106 и постигна седма поредна победа.Кевин Дюрант вкара 24 точки, а Ръсел уестбрук добави 16 за успеха на Тъндър. Оклахома имаше 17 точки аванс, които едва не пропиля в последната четвърт. Чандлър Пърсън се отличи с 26 точки за Далас./БТА