Сан Антонио Спърс оцеля в серията с Голдън Стейт Уориърс в първия кръг на плейофите в НБА. "Шпорите" намалиха изоставането си на 1:3 успеха, след като се наложиха в собствената си зала със 103:90. 

Въпреки всичко, "Воините" изглеждат много, много по-близо до полуфиналите в Западната конференция и могат да вземат четвъртата и крайна победа в Оукланд в петата среща след два дни. 

Още от началото на този мач Спърс поеха инициативата и полека-лека трупаха и впоследствие поддържаха комфортен аванс. Трябва да се отбележи, че Голдън Стейт не взе водачеството нито веднъж в този мач, като успя само два пъти да изравни, но едва в първите минути на първата четвърт. 

Ключът към успеха на Сан Антонио беше колективната игра и силната защита. В същото време, без звездата си Стеф Къри Уориърс играха доста слабо в предни редици, а Клей Томпсън се скъса да пропуска, въпреки че завърши с двуцифрен актив. 

В крайна сметка успехът за "Шпорите" беше гарантиран от дабъл-дабъла на ЛаМаркъс Олдридж, който вкара 22 точки и овладя 10 борби. Великият Ману Джинобили изигра страхотен мач и добави 16 точки. Руди Гей пък помогна с 14 точки за победата. 

Без Стеф Къри, лидерът на шампионите беше Кевин Дюрант, но дори и той не успя да поведе тима си към успеха. Той реализира над една трета от точките на тима си, като остана с 34 пункта и 14 борби за дабъл-дабъл. 

Клей Томпсън направи много глупости, но все пак беше втори реализатор с 12 точки, но пропусна ужасно много стрелби. Дреймънд Грийн беше владетел под коша със своите 18 борби, но допринесе със само 9 точки. Единственият друг играч на тима с двуцифрен актив беше Шон Ливингстън с 10 точки.