Отборът на Сакраменто Кингс победи Оклахома Сити Тъндър с 128:123 в мач от редовния сезон на НБА. Александър Везенков записа 10 минути в игра, отбелязвайки 3 точки. Освен това той записа и 4 борби. 

Везенков се появи в игра за първи път при оставащи 3 минути от първата четвърт. Българинът пропусна от тройката, а само след около две минути на паркета, той отново седна на пейката. Първата част завърши с минимална преднина за "гръмотевиците" - 30:29.

Българската звезда започна втората четвърт и остана на паркета около шест минути, в които се отчете с две борби, но също така извърши и нарушение. В даден момент от този период Сакраменто водеше с 10 точки, но в крайна сметка "кралете" влязоха в почивката с аванс от 6 при 59:53.

Сакраменто Кингс приключи третата част с 8 точки аванс при 100:92, а Александър Везенков не се появи на паркета. Българинът изигра още няколко минути в последната четвърт, като вкара тройка и добави още две борби към сметката си.

Най-резултатен в срещата бе баскетболистът на "гръмотевиците" - Шей Гилгъс-Александър с 43 точки. Ди'Аарън Фокс пък вкара 41 точки за "кралете", а другата звезда на Сакраметно Сабонис записа "дабъл-дабъл" с 18 точки, 16 асистенции и 7 борби.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Мачът започна нервно с няколко нарушения. Първите точки бяха за Кийгън Мъри и Сакраменто. Ди'Аарън Фокс наниза тройка, а Гилгъс-Александър изравни за 5:5, след като успя да изпроси две личностни нарушения на Кийгън Мъри. "Гръмотевиците" успяха да обърнат и да поведат с 8:7. "Кралете" на свой ред обърнаха за 12:8, когато дойде и първият таймаут. Сабонис бе свободен, но пропусна от тройката, а след тоав Дорт реализира тройка, за да даде преднина на Оклахома - 20:14.

При оставащи три минути от първата част Александър Везенков се появи в игра за първи път. Малко след това българинът пропусна при първия си опит за тройка. Везенков отново седна на пейката минута преди края на първия период. Сакраменто Кингс поведе след добра серия от осем на нула - 29:26 за "кралете". Тази част обаче завърши с преднина за Оклахома Сити Тъндър - 30:29.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Александър Везенков започна втората част на паркета. Българинът се отчете с борба, след която Малик Монк вкара от тройката. Красивото му изпълнение прати "кралете" напред - 34:32. При оставащи девет минути от тази част и равен резултат Везенков отново изпусна от тройката. След това той записа и борба в нападение, като българинът даде нов шанс на Сакраменто да атакува и Сабонис успя да реализира. Около шест минути преди края българската звезда седна на пейката.

Елис бе точен от тройката, за да даде аванс от 8 точки на Сакраменто - 51:43. След това обаче и "гръмотевиците:" отговориха с тройка на свой ред. Преднината за домакините стана само 3 точки и Майк Браун поиска таймаут. Ди'Аарън Фокс вкара през Джош Гиди, а и бе фаулиран. От наказателната линия той отново бе точен, за да направи разликата двуцифрена за първи път в срещата - 59:49. Все пак Оклахома успя да скъси изоставането си, а след пропуск от тройката на Фокс - тази част завърши при 59:53 за Сакраменто.

БТА
16 снимки

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

"Гръмотевиците" бързо наваксаха и намалиха изоставането си на 1 точка, като за това помогна Джош Гиди с две бързи тройки. При осем оставащи минути Оклаохма пак се приближи само на точка, а Фокс вкара 23-ата си точка за 70:67. След това Оклахома Сити Тъндър дори успя да обърне при 74:73.

Домакините отново излязоха напред в резултата и при 82:80 последва нов таймаут от треньора на "гръмотевиците". Кийгън Мъри вкара тройка, а след това Диенг върна две точки. Малик Монк също бе точен от тройката, за да даде преднина от 4 точки за "кралете" - 91:88. Третата четвърт се оказа най-резултатна - домакините вкараха 41 точки и взеха аванс от 8 точки при 100-92. Александър Везенков не се появи в игра през този период.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Александър Везенков започна на паркета четвъртата част. Бързо-бързо той успя да реализира тройка и предизвика таймаут от страна на гостите. Малко след това българинът пропусна от тройката и бе заменен от Елис. Преднината на "кралете" остана двуцифрена - 11 точки при 107:96. Киън Елис бе точен от тройката и увеличи аванса на домакините.

Джош Гиди намали само на 4 точки изоставането на "гръмотевиците". Той се възползва от грешка на Сакраменто Кингс и вкара за 115:119. Кийгън Мъри донесе повече спокойствие на "кралете" с кош за 123:117 при малко над минута до края на срещата. В края на срещата Оклахома отново успя да скъси изоставането си, но все пак Сакраменто показа хладнокръвие и довърши започнатото, печелейки с 128:123 след две точни стрелби на Кийгън Мъри от наказателната линия.