Сакраменто Кингс се върна към победи след успех със 117:110 срещу Атланта Хоукс в мач от редовния сезон на НБА. Българинът Александър Везенков остана резерва.

Така "кралете" се върнаха на победния път след двете поредни загуби. Възпитаниците на Майк Браун продължават да заемат петото място в Западната конференция. За домакина в днешната среща това пък бе четвърто поредно поражение. Атланта е на 11-ото място в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация.

БТА
21 снимки

Срещата започна ужасяващо за “кралете” и домакините успяха да поведат с 10:2 след по-малко от 4 минути игра. По принцип доста стабилният Домантас Сабонис демонстрира сериозни колебания и в следващите минути, като допусна пропуквания през своята зона и ситуацията опря до 12 точки преднина в полза на съперника, което принуди треньорът Майк Браун да поиска таймаут.

До края на първата четвърт ситуацията за Сакраменто се влоши, тъй като отборът на Майк Браун изостана с 8:31. Малик Монк се разигра и след няколко негови последователни коша резултатът стана 20:34, в края на първия период "кралете" изоставаха с 13 точки при 23:36.

Във втората четвърт гостите излязоха преобразени, като стартираха частта с три тройки. Атланта обаче не доманстрира спад в играта, на който “кралете” се надяваха и след като разликата бе намалена до пет точки около шест минути след началото, домакините нанизаха три последователни коша дръпнаха с 56:45.

Хоукс продължи да държи инициативата, въпреки че на няколко пъти разликата драстично падна. Все пак домакините успяха да стигнат до 18 точки преднина - 71:53, в края на втората част.

Везенков остана на пейката и за началото на второто полувреме, което бе ознаменувано от силна игра на Сакраменто. Фокс припомни за най-доброто от себе си и мина 10 точки на личния си актив, с което помогна на гостите да съкратят изоставането си на 71:78 в средата на третата четвърт.

Бърза тройка на Хоукс обаче направи отново разликата 10 точки, след което последва дълго разиграване, в което двата отбора не успяха да си отбележат. Играта на нерви бе спечелена от домакините и те поведоха с 83:71.

“Кралете” все пак успяха да съкратят изоставането си в края на третата четвърт на едва пет точки, но и допуснаха нелепо нарушение и домакините изпълниха успешно два наказателни удара. Гостите успяха да отговорят с бърз кош и затвориха частта при изостване от 86:91.

Атланта Хоукс отново дръпна с двуцифрена преднина от 12 точки след добра серия в последната част на срещата. Това обаче не спря "кралете" да натискат. Последва страхотна серия от страна на Сакраменто Кингс, които успяха да стигнат до 103:105, след което бе поискан таймаут от треньора на Атланта. Той обаче не бе ефективен, а след тройка - гостуващия тим обърна резултата и излезе напред. В следващите минути двата отбора поддържаха късата разлика помежду си, като дори в един момент стигнаха до равенство 110:110.

Следващите четири коша бяха в полза на Сакраменто, което помогна на отбора да поведе със 116:110 секунди преди финалната сирена, което приближи “кралете” до победата. 16 секунди преди края “кралете” изпълниха и наказателен удар, с което увеличиха преднината си на 117:110, което на практика реши всичко и гостите спечелиха.

Най-резултатен на за "кралете" бе Ди'Арън Фокс с 31 точки и 8 борби, а с "дабъл-дабъл" се отчете Домантас Сабонис, който записа 25 точки и 8 борби.