Сакраменто Кингс постигна важна победа със 108:96 срещу Филаделфия 76ърс. Успехът може да има решаващо значение за директна квота за плейофите, а тази седмица е ключова за това.

Везенков не игра в 20-и пореден двубой на Кингс, след като контузи глезена си на 10 февруари срещу Денвър. Той тренира с отбора и е със статут "възстановен", но явно не се избързва с включването му.

Домантас Сабонис, който прави невероятен сезон за Сакраменто, вече е в историята. Литовецът вкара 11 точки, взе 13 борби и даде 10 асистенции, с което оформи 25-ия си трипъл дабъл за сезона - №1 в NBA по този показател.

Освен това синът на легендарния Арвидас Сабонис е с 54 поредни дабъл дабъла, което никой не е правил в лигата от 1977 г. Е, трудно ще му е да стигне вечния номер едно - Уилт Чембърлейн, който навъртя 227 поредни мача с дабъл дабъл... но все пак постижението е впечатляващо. Домантас е играл във всички 71 двубоя на Кингс за сезона досега.

11 мача преди края на редовната му част, тимът на Везенков държи шестата позиция на Запад с актив 42-29. Същият баланс има Далас, а Финикс е с 42-30.