Плеймейкърът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън изизгра поредния си изумителен мач и завърши с 57 точки за победата на "ракетите" със 112:94 над Мемфис Гризлис.

"Най-полезният играч" за миналия сезон записа 17-и пореден мач с поне 30 точки, като така задмина легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт за най-дълга подобна серия в последните 42 години.

Хардън имаше 36 точки още преди почивката, а единственото огромната разлика, с която тимът му водеше и полученото време за почивка в края на мача го лишиха от това да премине котата от 60 точки.

Даниел Хаус добави още 15 точки за победителите, а най-резултатни за Мемфис бяха Майк Конли и Гарет Темпъл с по 14 точки.

Бостън Селтикс допусна трета поредна загуба, отстъпвайки този път като гост на Бруклин Нетс със 102:109. Разликата от 7 точки е най-малкото, с което "келтите" можеха да си тръгнат от Ню Йорк, тъй като в средата на последната четвърт те изоставаха с цели 27 точки. Д'Анджело Ръсел бе най-полезен за Бруклин с 34 точки, а за Бостън също толкова отбеляза Джейсън Тейтъм.

Антъни Дейвис реализира 46 точки и взе 16 борби при победата на Ню Орлиънс Пеликанс със 121:117 над Лос Анджелис Клипърс като гост. "Пеликаните" водеха с 20 точки в третата четвърт, но бяха близо до това да изпуснат аванса си, след като в един момент в средата на последната част домакините излязоха напред в резултата с точка. Последваха обаче силни минути за Дейвис, който със солидна стрелба отново върна гостите напред в резултата. Джулиъс Рандъл добави още 27 точки за Ню Орлиънс, а за Клипърс Монтрезл Харел бе най-резултатен с 26 точки./БТА