Французите Руди Гобер и Виктор Уембаняма попаднаха в "Идеалния отбор на защитниците" в Националната баскетболна асоциация за сезон 2023/24, съобщи лигата.

Центърът на Минесота Тимбъруулвс Гобер, който преди дни бе избран за "Защитник на годината", получи максималните 99 вота. Центърът на Сан Антонио Спърс Уембаняма, който пък спечели приза за "Новобранец на годината", заслужи място в 98 от 99 анкетни карти, като в 86 от тях бе посочен в първия отбор на защитниците, а в останалите 12 - във втория.

Място сред идеалната петица на бранителите намериха още двама центрове. Това са Бам Адебайо от Маями Хийт и Антъни Дейвис от Лос Анджелис Лейкърс. Последното място е за крилото на Ню Орлиънс Пеликанс Хърбърт Джоунс.

Джоунс, Адебайо и Уембаняма попадат за първи път в първия отбор на защитниците, като Уембаняма е и първият новобранец, който получава такова голямо признание от въвеждането на класацията през сезон 1968/69.

Вторият отбор на най-добрите защитници е съставен от четири гарда и едно крило. Гардовете са Алекс Карузо от Чикаго Булс, Джейлън Съгс от Орландо Меджик, Дерик Уайт и Джру Холидей от Бостън Селтикс, а крилото е Джейдън МакДаниелс от Минесота Тимбъруулвс. / БТА