Съпругата на покойния Коби Брайънт Ванеса излезе със специална декларация срещу собствената си майка София Лейн, която е завела съдебно дело за парична компенсация.

Лейн твърди, че приживе Коби ѝ е обещал, че ще се погрижи за нея до края на живота ѝ. След смъртта на баскетболната легенда собствената ѝ дъщеря отказва да спази думата на съпруга си. Коби Брайънт почина в началото на годината след катастрофа с хеликоптер.

Getty Images
47 снимки

В съдебния си иск София Лейн твърди, че е работила като детегледачка за Коби и Ванеса и в продължение на 18 години е изпълнявала тези задължения без да получава паузи за храна и почивка. Освен това не е получавала заплащане, въпреки че е работила по време на уикендите и празниците. Тя твърди, че е била изгонена от дъщеря си от къщата, в която Коби Брайънт ѝ е позволил да живее до края на живота си.

"Майка ми цели да продължи да получава пари от мен и семейството ми, търсейки различни поводи. Подкрепяла съм я в продължение на 20 години, а през това време никога не е била личен асистент на мен или на Коби. Винаги съм била майка, която стои у дома си. Със съпруга ми винаги сами сме се грижили за децата си. Единствено е имало случаи, в които сме ползвали помощта на майка ми, когато по-големите ми дъщери бяха бебета. През последните 10 години те станаха самостоятелни ученици и спортисти, а родих последното си дете през 2016 г. Твърденията на майка ми са неверни. Това дело е несериозно, позорно и невъобразимо нараняващо. Съпругът ми никога не е обещавал каквото и да е на майка ми. Ако можеше да види сегашното ѝ поведение, щеше да е изключително разочарован“, обяви Ванеса Брайънт в декларацията си.