Шампионът Сан Антонио изравни плейофната серия с Лос Анджелис Клипърс на 1:1 победи, след като се наложи като гост със 111:107 след продължение. 

С основна заслуга бе 38-годишният Тим Дънкан, който вкара 28 точки, а освен това стана петият баскетболист в историята, който преминава бариерата от 5000 точки в плейофите. Освен това Дънкан регистрира и стотния си мач в елиминациите, в който вкарва поне 20 точки и взима поне 10 борби. 

Победата на Сан Антонио обаче бе на косъм, тъй като възпитаниците на Грег Попович пропиляха аванс от 10 точки в средата на четвъртата част, а срещата влезе в продължение благодарение на точно изпълнени фаулове от Пати Милс 8 секунди преди края на мача. 

След това пък Крис Пол и Мат Барнс пропуснаха да донесат победата на Клипърс, като стрелбите и на двамата не намериха целта. С 23 точки за Сан Антонио завърши Кауай Леонард, докато 18 добави Милс. 

За домакините от Лос Анджелис Блейк Грифин завърши с "трипъл-дабъл" от 29 точки, 12 борби и 11 асистенции, но допусна решителна грешка 13 секунди преди края на мача, когато загуби контрол над топката, което позволи на Сан Антонио да я открадне и в последствие да изравни резултата. 

С 21 и 20 точки за домакините завършиха Крис Пол и Диандре Джордан. В друг мач от снощи шампионът в Източната конференция Атланта Хоукс не допусна изненада и спечели и второто си домакинство срещу Бруклин, този път с резултат 96:91. 

Атланта имаше пълен контрол над срещата и на моменти преднината на домакините достигаше до 12 точки. В последните минута на четвъртата част обаче гостите от Ню Йорк се активизираха и намалиха изоставането си само до точка. 

При резултат 93:91, 11 секунди преди края, Дерон Уилямс имаше отличен шанс да изравни, но изпусна от чиста позиция. 

Така Атланта поведе с 2:0 в серията преди тя да се пренесе в Ню Йорк. Най-добър за победителите бе Пол Милсап, който вкара 19 точки. 17 добави Кайл Корвър, а Джеф Тийг остана с 16. За Бруклин резервният гард Джарет Джак направи много силен мач и отбеляза 23 точки. С 20 приключи центърът Брук Лопес, а Джо Джонсън реализира още 19. 

В последната среща от снощи Мемфис надигра категорично гостуващия Портланд с 97:82 и поведе с 2:0 в серията до 4 победи. Домакините изоставаха с 2 точки след първата четвърт, но след много силни втори 12 минути, спечелени с 31:18, успяха да предрешат изхода на срещата. 

Най-резултатни за Мемфис бяха Майк Конли и Кортни Лий, които вкараха по 18 точки. С 15 завърши испанецът Марк Гасол. За гостите от Портланд звездите Ламаркъс Олдридж и Деймиън Лилард вкараха общо 42 точки (24 и 18), но стрелба и на двамата бе много слаба и те вкара при едва 12 от всичките си 36 опита от игра. Победата за Мемфис бе шеста поредна през сезона в шест мача срещу същия противник./БТА