Контузия в левия глезен може би е причината Александър Везенков да не вземе участие при разгромната победа на Сакраменто Кингс над Шарлът Хорнетс със 123:98. Според фенове, които са присъствали на двубоя със "стършелите", глезенът на най-полезния играч в Евролигата за миналия сезон е бил превързан и Везенков е слагал лед върху проблемната зона от крака си, докато е бил на пейката.

В противен случай няма логика Майк Браун да използва 14 от своите състезатели в мача и да остави само Везенков на скамейката. “Кралете” решиха изхода от двубоя достатъчно рано и във финалните минути на терена се появиха последните хора от ротацията на тима - ДжаВейл МакГий и Дейвиън Мичъл. Единствено Везенков не получи дори минута игрово време, което бе доста странно спрямо развитието на срещата и убедителния успех на Сакраменто.

От друга страна пък, ако българинът наистина има контузия, това щеше да се знае, тъй като щеше да бъде вписан в списъка с контузени играчи преди началото на мача, а такава информация нямаше.

Това е вторият пореден мач, в който Везенков не влиза в игра. За последно българинът игра 20 минути и вкара 11 точки при катастрофалната загуба от Ню Орлиънс Пеликанс със 100:133 преди три дни.