Най-скъпият играч в Националната баскетболна асоциация (НБА) Джоел Ембийд е получил контузия на менискуса на левия крак, съобщиха от отбора на Филаделфия 76-ърс. Той няма да е на разположение поне за този уикенд, а от тима ще определят в близко бъдеще какъв ще бъде планът за лечение.

29-годишният баскетболист можеше да бъде лидер по отбелязани точки в трети пореден сезон. Той имаше средно по 35,3 точки, 11,3 борби, 5,7 асистенции и 1,8 чадъра на мач, но заради контузии е участвал в едва 34 от 46 двубоя на Филаделфия. Според новия колективен договор на НБА всеки играч трябва да има минимум 65 срещи, за да може да бъде номиниран за някоя награда, включително най-добър играч, най-добър защитник и отбор номер 1 на годината на НБА.

Ембийд пропусна сблъсъците срещу Денвър и Портланд преди да се завърне на игрището във вторник срещу Голдън Стейт Уориърс. За близо 30 минути игра той се отличи с 14 точки и 7 борби, но се върна в съблекалнята 4 минути преди края на мача, след като Джонатан Куминга от Голдън Стейт удари коляното му при борба за топката.

Старши треньорът на Филаделфия Ник Нърс съобщи, че травмата няма общо с тази в левия крак на Ембийд, която му попречи да играе в предишните два двубоя. Вчера тимът беше глобен 75 000 евро, защото не е включил звездата в списъка с контузени за сблъсъка с Денвър по "правилния и точен начин". /БТА