Портланд Трейл Блейзърс разгроми Атланта Хоукс със 113:97 като гост и продължи борбата с Денвър Нъгетс за последното 8-о място в Западната конференция, даващо право на участие в плейофите на НБА. До момента Блейзърс са девети, но след загубата на Нъгетс от Хюстън със 105:109 тази нощ, разликата е стопена и двата отбора ще се гонят до последно. За Атланта участието в елиминациите изглежда сигурно. До момента са 5-и с положителен актив – 37 победи и 32 загуби. Ястребите обаче са в лоша серия - загубата от Портланд е трета поредна за тях, което прави несигурно петото място на Изток.

Срещата протече при тоталната доминация на гостите от Трейл Блейзърс. Първата четвърт Атланта бяха неузнаваеми, а Лилард и компания не пропускаха - 40:18 за Портланд. Освободени от натрупания аванс, Блейзърс играха със самочувствие, но няколко силни защити на Атланта позволиха на отбора да стопи пасива си на 12 точки след края на третата четвърт.

Това не застраши успеха на гостите, които рано в четвъртата четвърт затвориха двубоя и срещата се доиграваше. Притеснение в щаба на Атланта, привикаха Кент Бейзмор, който получи контузия в дясното коляно, и бе изваден от игра 5 минути преди финалната сирена. Контузия на друг основен състезател на Атланта го лиши от участие в мача – това бе Пол Милсап, който бе изваден от стартовите пет по-малко от час преди началото на срещата.

Ерсан Илясова бе най-резултатен за Атланта с 23 точки. Дуайт Хауърд записа дабъл-дабъл със своите 14 точки и 10 борби, а силно включване от пейката направи Тим Хардъуей-младши с 22 точки.

За победителите Деймиън Лилърд и Си Джей Маккалъм бяха на познатото високо ниво. Двамата вкараха общо 49 точки за успеха на Портланд, а впечатление направи играта на центъра Юсуф Нуркич, който отбеляза 12 точки, овладя 9 борби, 6 асистенции и 5 чадъра.