Паскал Сиакам вкара рекордните за сезона 36 точки на 27-ия си рожден ден при разгромната победа на Торонто със 130:77 срещу Голдън Стейт в среща от редовния сезон на НБА. Раптърс, който водеше с 61 точки в хода на мача, подобриха клубния си рекорд за най-убедителен успех. Загубата с 53 точни разлика пък е най-тежката в историята на Голдън Стейт.

Торонто, който се представи ужасяващо през март в Лигата, спечели за втори път в последните си 15 мача и прекъсна серия от четири поредни поражения. Без Стеф Къри и Дреймънд Грийн, Голдън Стейт допусна шеста загуба в последните си седем двубоя. Андрю Уигинс се отличи с 15 точки за тима.

Бостън победи Хюстън със 118:102 след 26 точки на Джейсън Тейтъм и 22 точки и 11 борби на Джейлън Браун. Роберт Уилямс III вкара рекордните в кариерата си 20 точки и добави 9 борби и 8 асистенции в четвъртия си мач като титуляр за сезона, а Селтикс прекъснаха серия от две загуби. Кристиан Ууд се отличи с 19 точки и 10 борби за Хюстън.

Лука Дончич вкара 13 от своите 26 точки в четвъртата част за успеха на Далас като гост на Ню Йорк Никс с 99:86. Далас играха без своя старши треньор Рик Карлайл, който даде положителен тест за КОВИД-19 малко преди мача. Дончич добави 8 борби и 7 асистенции, а Маверикс преодоля пасив от 13 точки през втората част, за да стигне до третата си поредна победа. Алек Бъркс реализира 20 точки за Никс, които загубиха за трети пореден път.