Оклахома Сити се наложи над лидера в Западната конференция на НБА Денвър със 101:99 като гост и така прекъсна серията им от 9 поредни победи. Въпреки загубата, Нъгетс остават на върха със сериозно предимство. Оклахома е на 4-о място в Северозападната дивизия.

Шей Гилгеус-Александър вкара със забивка 9.2 секунди преди края, за да донесе победата на гостите. 30 секунди преди последната съдийска сирена в мача Зеке Ннаджи вкара два наказателни удара за домакините и изравни 99:99. Гилгеус-Александър получи топката след таймаут (прекъсване по желание на треньора) и след това реализира. След него Джамал Мъри имаше шанса да търси ново равенство и дори обрат, но изстрелът му не намери коша.

Отделно от това, Оклахома спря серията на Денвър и от 16 поредни домакински победи – най-дългата в клубната история от 10 години насам. Но гостите също се намират в добра серия и записаха днес седма победа в последните си осем мача. За нея 18 точки вкара Джош Гайди, който беше и най-резултатен в техните редици. За Денвър не игра отново центърът им Никола Йокич, като това е втори пореден мач, който пропуска заради проблеми в лявото бедро. Майкъл Портър-джуниър също беше освободен от групата поради личен проблем. При това положение тежестта падна върху Джамал Мъри, който вкара 26 точки и подаде 9 асистенции.

Загуба претърпя и Мемфис Гризлис, който е на 2-о място на Запад, отстъпвайки при гостуването си на Финикс със 110:112. Крис Пол реализира 22 точки и даде 11 завършващи подавания, като това беше негов първи мач след 7 пропуснати заради разтежение в преден мускул на бедрото. Слънцата доминираха в голяма част от мача, но накрая трябваше да се постараят повече в защита, за да удържат победата си.

С днешната победа Финикс изравни баланса си на 24/24, нареждайки се на 3-о място в Тихоокеанската дивизия. Мемфис си остава на върха на Югозапад с 31/15.

Два успешни наказателни удара на Дезмънд Бейн 58.8 секунди преди края на срещата съкрати преднината на домакините на 106:110. След това Финикс стреляха неуспешно, топката беше овладяна от Джа Морант, който беше фаулиран и вкара също два пъти за 108:110 при 28.6 секунди преди края. Но хърватският център на домакините Дарио Шарич също наниза два пъти от линията и реално реши мача, осигурявайки третата поредна победа.

Майкъл Бриджис беше най-резултатен за Финикс с 24 точки, Тори Крейг остана с 20, лично постижение за сезона. За гостите от щата Тенеси Джа Морант наниза 27, а Бейн – 24.

Ветеранът ЛеБрон Джеймс отново показа, че има фундаментална роля за отбора на Лейкърс и завърши с 37 точки и 11 борби при успеха на отбора със 121:112 над Портланд като гост. Томас Брайънт прибави 31 и 14 рибаунда, но отборът си е все така последен в Тихоокеанската дивизия с 22 победи и 25 поражения.

Анфърни Саймънс се отличи с 31 точки за Портланд, които също са на дъното, но в Северозападната дивизия.

А Джеймс беше под сериозна въпросителна дали ще играе в този мач, тъй като имаше удар в глезена, но с днешното си постижение е на 233 точки по-близо от рекорда на иконата Карим Абдул-Джабар от 38 387 точки.

Бруклин Нетс вече няма как да бъде подценяван в битката за челните места, след като победи шампиона Голдън Стейт със 120:116. Рийс О’Нийл с тройка 28.5 секунди преди края капитализира превъзходството и точната стрелба на тима в последните две части. Баскетболистите от Сан Франциско пък пропиляват двуцифрена преднина в трети домакински мач подред.

Кайри Ървинг завърши мача с 38 точки, 9 асистенции и 7 борби за Нетс, които отново играха без контузената си звезда Кевин Дюрант, но останалите го заместиха подобаващо. Ник Клакстън се отличи с 24 пункта и 15 взети топки под кошовете. За домакините от Уориърс Стеф къри вкара 26, подаде 6 асистенции и отне 6 борби.

Лидерът в Югоизточната дивизия Маями пък продължава да подобрява баланса си, побеждавайки Ню Орлиънс със 100:96. Тайлър Херо реализира 26 точки, а Кайл Лаури добави 9 в решаващите последни минути на мача. Бам Адебаяйо и Джими Бътлър прибавиха по 18 всеки от тях./БТА