Кайри Ървинг бе приветстван в Далас Маверикс в Националната баскетболната асоциация (НБА), след като тексасци и Бруклин Нетс потвърдиха голямата сделка. Дни след като противоречивият гард поиска трейд преди крайния срок в четвъртък, двата отбора потвърдиха сделката в Туитър.

Маверикс туитнаха „Добре дошъл в Далас“ към Кайри и Маркийф Морис, който пристигна от Нетс за сметка на Спенсър Динуиди и Дориан Фини-Смит, който получи подобен поздравителен адрес от Бруклин в социалните мрежи. „Мрежите“ получиха и бъдещ първи пик в Драфта и два втори избора в сделката.

Лос Анджелис Лейкърс, Финикс Сънс и Лос Анджелис Клипърс бяха сред клубовете, спрягани с Ървинг, след като гардът поиска да бъде трейднат – до там се стигна, след като той не успя да се споразумее с Нетс за нов договор. Динуиди се завръща в Бруклин, където игра пет сезона преди да получи травма на коленните сухожилия в началото на кампанията през 2020-21.

Ървинг, който стана шампион с Кливланд Кавалиърс през 2016 година, има средно на мач по 27.1 точки, 5.3 асистенции и 5.1 борби този сезон. Качествата му ще гарантират подсилване в атаката на Далас, който е воден от Лука Дончич – словенската звезда има средно по 33.4 точки. Маверикс обаче ще трябва да помислят за защитата, след като се разделиха с добър бранител като Фини-Смит. Тексасци са шести в Западната конференция с баланс 28-26, докато Нетс са четвърти на Изток с 32 победи и 20 загуби.