Изключителни попълнения ще види „клас 2020” в „Залата на славата” на НБА през тази година. Цели осем човек влизат с величествения статут, като те са предвождани от покойния Коби Брайънт, Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Триото бе селектирано в събота и ще бъде официално обявено на церемония в Спринфийлд, Масачузетс.

Брайънт, Дънкан и Гарнет са присъединени към 10-кратната участничка в женския All Star – Тамика Катчингс от Индиана Февър, треньорът Ким Мълки, трикратен шампион при дамите-колежани, Барбара Стивънс от Бентли Юнивърсити и бившият треньор на Хюстън Рокетс – Руди Томянович.

От момента, в който сложиха край на кариерите си, беше ясно, че Дънкан, Гарнет и Брайънт ще получат този статут в залата на славата, но моментът бе допълнително забавен. Причината е раздиращата трагедия за смъртта на Коби с 13-годишната му дъщеричка Джиана, както и други девет човека в катастрофа с хеликоптер на 26-и януари. Преди това пък дългогодишният комисионер на НБА Дейвид Стърн също почина навръх Нова година.

„Това определено щеше да бъде върхът на кариерата му в НБА и над всички други постижения, които имаше като спортист”, сподели съпругата на Брайънт – Ванеса, в интервю в събота. Коби е петкратен шампион с Лос Анджелис Лейкърс в НБА, Тим Дънкан пък също има пет титли в кариерата си, ала с тима на Сан Антонио Спърс. Кевин Гарнет, от своя страна, е емблема за отбора на Минесота Тимбъруулвс, но е шампион с Бостън Селтикс за 2008-а година.