Четири клуба от Националната баскетболна асоциация - Лос Анджелис Лейкърс, Бостън Селтикс, Филаделфия 76ърс и Денвър Нъгетс, обявиха за първи случаи на заразени играчи и треньори с коронавируса COVID-19.

За момента е ясно името на само един от болните - това на гарда Маркъс Смарт от Бостън Селтикс. Смарт обяви във видеообръщение, че е бил тестван преди пет дни, но чак сега е получил резултатите. За този период от 120 часа той се е самопоставил под домашна изолация и ще продължи да бъде в такава, докато не оздравее.

От Лос Анджелис Лейкърс разкриха, че двама играчи от техния отбор също са болни от новия вирус. Техните имена обаче не се съобщават.

Най-тежко се очертава положението във Филаделфия 76ърс, където цели трима души са заразени. От Филаделфия също предпочетоха да запазят конфеденциалност и не разкриха имената на болните, както и дали те са баскетболисти или членове на треньорския щаб и помощния персонал.

Само за един случай към момента съобщават от Денвър Нъгетс, като въпросният представител на клуба от Колорадо е бил тестван на 16 март и е поставен под карантина.

В последните дни серия от играчи в Националната баскетболна асоциация се заразиха с COVID-19. Първо болестта бе открита в Руди Гобер и Донован Мичъл от Юта Джаз, след това в Кришчън Ууд от Детройт Пистънс, а преди два дни от Бруклин Нетс също потвърдиха за четири случая, като един от тях е на звездата Кевин Дюрант./БТА