Невероятно разочарование изживяха феновете на Ню Йорк Никс в "Медисън Скуеър Гардън" в мача с Ню Орлиънс Пеликанс. Техният тим изпусна нарисувана победа и след драма падна със 118:123 в продължение. 

Никс водеха през абсолютно цялото редовно време на срещата, но допуснаха изравняване в самия край. В допълнителното време никой не успя да спре Антъни Дейвис и така "Пеликаните" стигнаха до измъчената победа. 

Домакините от Ню Йорк могат да се сърдят само на себе си за този развой. На моменти те водеха дори с 16 точки, а усилията на Дейвис и Джру Холидей не изглеждаха достатъчни да държат гостите в мача. 

Но постепенно те стопиха изоставането си и доведоха мача до инфарктни заключителни минути. И в крайна сметка 3 секунди преди края на редовното време Дейвис доведе нещата до продължение, в което Ню Орлиънс беше господар на паркета и се поздрави с победата. 

Именно дуото Дейвис-Холидей беше в основата на тази развръзка в полза на "Пеликаните". Първият реализира феноменалните 48 точки и овладя 17 борби за дабъл-дабъл, а вторият се отчете с 31 точки. Дабъл-дабъл добави и ДеМаркъс Къзънс, който наниза 15 точки и овладя 16 борби. 

За Никс с по 25 точки най-добри бяха Тим Хардауей Джуниър и Кристапс Порзингис. Енес Кантер се отличи  дабъл-дабъл с 18 точки и 10 борби, но това не помогна да се избегне загубата. 

Така след тази развръзка Ню Йорк Никс записа трета поредна загуба и остава извън местата за плейофите на Изток. Пеликанс пък са с втора поредна победа и се крепят седми на Запад.