Кливланд продължава с неубедителното представяне от началото на сезона в НБА. След разгромната домакинска загуба от Орландо и изненадващата загуба от Бруклин, "кавалерите" отстъпиха и на Ню Орлиънс Пеликанс.

От своя страна "Пеликаните" взеха седма домакинска победа срещу този съперник. Успехът дойде с 123:101 точки.

Най-добър за победителите бе спряганият за трансфер в Кливланд през лятото Демаркъс Къзънс, който завърши срещата с трипъл-дабъл - 29 точки, 12 борби и 10 асистенции. Най-резултатен за домакините бе суперзвездата на тима - Антъни Дейвис, завършил срещата с точка повече от Къзънс - 30.

Кевин Лав бе най-резултатен за загубилите, а ЛеБрон Джеймс не игра на познатото ниво и завърши срещата с 18 точки, 8 асистенции и само 3 борби. Уейд като че ли свиква с ролята си на играч от пейката и за 23 минути игра като резерва успя да вкара 15 точки и да е най-резултатен след играчите от пейката. Срещата протече под диктовката на Пеликанс.

Кливланд имаше водачество само в началото на двубоя и за много малка част в средата на третата четвърт. През останалото време Пеликанс държаха на разстояние шампионите на Изток от последните три години. Активът на двата отбора е идентичен - 3 победи и 3 загуби.

Следващата среща на Кливланд е тази нощ - домакинство на Ню Йорк Никс, а водените от Антъни Дейвис приемат Орландо във вторник сутринта.

Тази вечер любителите на баскетбола от другата страна на океана може да се насладят на интригуваща среща. Индиана Пейсърс домакинства на Сан Антонио, а двубоят може да наблюдавате в GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2 от 22:30 часа.