Крилото Джулиъс Рандъл реализира 33 точки, а канадецът Ар Джей Барет добави 30 за победата на Ню Йорк Никс със 112:108 над Лос Анджелис Лейкърс в мач от поредния кръг на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Победата сложи край на негативната серия на нюйоркчани от три поредни поражения, като тя бе постигната без титулярния плеймейкър на тима Джейлън Брънсън. Макар и в нито един момент да не поведоха с повече от 10 точки, гостите от Никс бяха напред в резултата през по-голямата част от мача и през почти цялото второ полувреме, като така неутрализираха силната игра на гарда на Лейкърс Д'Анджело Ръсел.

Ръсел завърши двубоя с 33 точки, като вкара 13 от 19-те си стрелби. Антъни Дейвис също се отчете със солидно представяне за домакините със 17 точки и 16 борби, но без контузения ЛеБрон Джеймс те допуснаха втора поредна загуба, която ги оставя извън зоната на плейофите.

Водачът в класирането на Западната конференция Денвър Нъгетс допусна трета поредна загуба, след като претърпя поражение със 120:122 у дома от Бруклин Нетс.

"Златните буци" водеха с 69:61 на полувремето, а Никола Йокич завърши мача с "трипъл-дабъл" от 35 точки, 20 борби и 11 асистенции, но тези фактори не стигнаха на домакините за успеха.

Гостите от Бруклин направиха много силна серия в края на третата и началото на последната четвърт, която им даде аванс от цели 15 точки. В последните секунди на редовното време Йокич на два пъти имаше възможност да вкара победен кош за тима си, но не успя да го направи.

Най-резултатен за победителите бе Микал Бриджес с 25 точки, а центърът Ник Клакстън добави 20, като 16 от тях дойдоха през първото полувреме, в което той вкара всичките си осем стрелби. Гардът Спенсър Динуиди реализира 15 точки, но достави и 16 асистенции.

За Денвър Майкъл Портър-младши добави 23 точки, Джамал Мъри реализира 16, но нито един от баскетболистите от пейката не успя да вкара повече от девет точки.

Джоел Ембийд изигра поредния си отличен мач и бе в основата на домакинския успех на Филаделфия 76ърс със 112:93 над Вашингтон Уизардс.

Роденият в Камерун баскетболист вкара 34 точки за 31 минути игра, а в защита записа 4 чадъра на сметката си, за да помогне на Сиксърс да постигнат петата си поредна победа. Плеймейкърът Джеймс Хардън също изигра отличен мача с 18 точки и 14 асистенции, а Тобайъс Харис се отчете с 11 точки.

За Вашингтон резервата Кори Кисперт вкара 25 точки, с които бе най-резултатен. От титулярите на столичани 13 точки вкара Брадли Бийл.