Сръбският център Никола Йокич вкара 30 точки, овладя 12 борби и направи 12 асистенции за победата на Денвър Нъгетс със 123:111 над Бостън Селтикс в най-интересния мач от програмата на първия ден за годината в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Сблъсъкът между лидерите в двете конференции на НБА премина изцяло под диктовката на домакините, които от втората четвърт нататък не водеха с по-малко от пет точки в нито един момент. С основна заслуга за това бе Йокич, който вкара 10 от 13-те си стрелби от игра, бе перфектен от наказателната линия - 8 от 8, и регистрира деветия си "трипъл-дабъл" през сезона. За Денвър това бе осма поредна домакинска победа и с нея тимът вече има баланс от 24 победи и 12 загуби, което е най-доброто постижение в Западната конференция

Бостън остава лидер на Изток с 26 успеха и 11 поражения.

Силен мач за победителите от Нъгетс направи и гардът Брус Браун, който се отчете с 21 точки, започвайки като титуляр на мястото на получилия почивка Джамал Мъри. 

За Селтикс 30 точки реализира Джейлън Браун, а с 25 приключи Джейсън Тейтъм.

Трета поредна победа записа и вторият в класирането на Западната конференция Мемфис Гризлис. У дома "гризлитата" се наложиха със 118:108 над Сакраменто Кингс. Двата отбора почти постоянно сменяха водачеството си до началото на последната четвърт, в която на сцената изгря звездата на домакините Джа Морант. Гардът вкара девет точки в заключителните 12 минути и приключи двубоя с общо 35, за да изведе Мемфис до 23-та победа в 36 мача този сезон.

Впечатляващ "дабъл-дабъл" за победителите записа и центърът Стивън Адамс. Новозеландецът вкара 11 точки, но овладя цели 23 борби, включително и рекордните в кариерата си 13 в атака. Тайс Джоунс пък добави още 18 точки от пейката за Мемфис.

За Сакраменто с 19 точки най-резултатен бе Де'Аарън Фокс, а литовецът Домантас Сабонис приключи с 18 точки и 14 борби.

В последния мач от програмата на НБА тази нощ Вашингтон Уизардс спечели със 118:95 гостуването си на Милуоки Бъкс. Столичани се възползваха по най-добрия начин от отсъствието на лидерите на "елините" Янис Адетокунбо, Джру Холидей и Крис Мидълтън и още в средата на втората четвърт водеха с над 25 точки разлика.

Японецът Руи Хачимура вкара 26 точки за Вашингтон, а още 22 за петата поредна победа на столичани добави латвиецът Кристапс Порзингис. Кайл Кузма пък направи "трипъл-дабъл" от 10 точки, 13 борби и 11 асистенции. 

За Милуоки 19 точки вкара Боби Портис, а Джевон Картър добави 14./БТА